Camera-inspectie

Camera-inspectie

Een rioleringsnetwerk in gebruik is onderhevig aan slijtage. Daardoor kunnen zich onaangename problemen voordoen, zoals vochtplekken in muren, geurhinder, enz. De diagnostische controle van leidingen is dan ook een must. Met een (tele)visuele inspectie krijgen we een beeld van de toestand van het stelsel. Zo kunnen we  anomalieën opsporen die schade veroorzaken (vochtproblemen in kelders en muren, instortingen, waterinfiltratie,…). Of we kunnen de kwaliteit van een stelsel controleren na de aanleg of de renovatie ervan.

Onze inspectievoertuigen zijn uitgerust met ultramoderne en hoogtechnologische camera’s. Ze kunnen elk type van leiding inspecteren van een diameter DN32 tot DN 3000 of meer. Met hun roterende en zwenkbare kop kunnen ze elke hoek in beeld brengen en zelfs de kleinste beschadigingen detecteren.

De kabel geeft een bereik van +/- 500 meter. Bovendien zijn al onze camera’s voorzien van een sonde, zodat ze gevolgd kunnen worden vanop de begane grond.

Volgend op een camera-inspectie – die uitgevoerd wordt door een erkende inspecteur – leveren we een gedetailleerd rapport af  – volgens de NBN-EN 13508-2-norm. Als klant ontvangt u de video-opname van de inspectie (op usb), samen met een gedetailleerde statistiek van de anomalieën. Ook wordt een plannetje of situatieschets toegevoegd van de geïnspecteerde leidingen, zodat u zich erin kan oriënteren.

Particulieren en vastgoedmakelaars kunnen we een volledig dossier aanbieden voor de verzekeringsmaatschappij, met een bestek van de voorgestelde renovatieoplossing, als die technisch realiseerbaar is met een van onze rioolrenovatietechnieken zonder graafwerken.

Voor de publieke sector kunnen we alle data ook leveren in het juiste formaat voor INFONET. Indien gewenst kunnen we op basis van het inspectietrapport een diepgaande studie uitvoeren op basis waarvan we renovatie-oplossingen kunnen voorstellen.