Rioolreiniging

Rioolreiniging

Een rioleringssysteem heeft geregeld onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Daar komen verschillende technieken en werkmethoden bij kijken. Die variëren naargelang van het type (riool of collector), de vervuilingsgraad en de mate van bereikbaarheid: in velden en weiden, aan openbare wegen en andere.

Om tot een optimaal en snel resultaat te komen zonder het bestaande net te beschadigen, moeten bij een reinigingsinterventie verschillende factoren goed gecombineerd worden, zoals de waterdruk, het debiet en het type van waterslangen. De combinatie van hogedrukreiniging met afzuiging laat toe om losse vervuiling zoals grint, keien, wortels, e.a. te verwijderen uit buizen met een diameter van DN 70 tot DN 3000 en meer.

De hogedrukslangen kunnen tot 500 meter lang zijn, en langer. De hogedrukpomp kan een vermogen ontwikkelen tot 600 liter per minuut met een druk van 200 bar.

Dankzij dit procedé kunnen we het afvoerstelsel zijn oorspronkelijke hydraulische capaciteit teruggeven. Om het afval af te voeren zonder een lang traject te hoeven af te leggen, brengt Godart containers ter plaatse die voorzien zijn van zeven.